Uw woning verkopen

hoe doen we dat?

Uw woning verkopen doet u niet elke dag, we helpen u graag bij het efficiënt verkopen van uw woning in en houden daarbij rekening met uw wensen. Een juiste klik met uw persoonlijke makelaar is daarom van groot belang. We maken een dossier van de woning met alle relevante gegevens en foto’s. Hoe completer het beeld van de woning is, hoe succesvoller de zoektocht naar een geschikte koper. 

Tijdens de kennismaking zal onze makelaar ons én zichzelf nader introduceren en krijgt u tevens de kans tot het stellen van vragen met betrekking tot de mogelijke opdracht tot verkoop.

welke vraagprijs?

Bij het bepalen van de juiste vraagprijs komt veel kijken. Onze makelaars zijn lokaal bekend en tevens taxateur en kunnen na een grondig onderzoek goed vertellen wat uw woning waard is. Hierbij hebben o.a. de volgende zaken onze aandacht zoals de staat van onderhoud: moet er veel aan gebeuren en zo ja, wat zijn daarvan ongeveer de kosten? We beoordelen de ligging en omgeving, het uitzicht, zonkant groen en dergelijke zaken.

Tevens beoordelen we de courantheid van de woning. Is het een woning in een populaire buurt of is het een woning waar beperkte vraag naar is? We vergelijken de prijzen van eerder verkochte soortgelijke woningen in de buurt en brengen bijzondere bepalingen en milieuaspecten in kaart. In het geval van een appartement vragen we na hoe de Vereniging van Eigenaren functioneert en of deze financieel gezond is. 

verkoopstrategie

We presenteren binnen enkele dagen een verkoopstrategie. Hetgeen, naast een glasheldere marktanalyse, ook een afgewogen verkoop- en communicatieplan omvat. Wordt er eerst discreet aangeboden aan de vele kandidaten die reeds bij ons een zoekprofiel hebben geplaatst? Maakt u gebruik van een advertentie in de dag- en nieuwsbladen, dan wel van plaatsing sites als Funda.nl? Komt er een bord in de tuin? Ruijters woningmakelaars brengt voor u de meest effectieve mogelijkheden bijeen.

de presentatie

U krijgt maar één keer de kans op een goede eerste indruk. Klaar daarom alle achterstallige klusjes; zet een kale trap weer strak in de lak, herstel klemmende deuren, kleine beschadigingen, vieze muren. Pak het aan, poets het weg en het los het op. Zorg dat de rommel is opgeruimd. Wij zorgen vervolgens voor de juiste presentatie van uw woning doormiddel van professionele fotografie, eventueel aangevuld met styling, 3D plattegronden en een indrukwekkende virtual reality tour.

bezichtigen

Wij maken de afspraak voor een bezichtiging en onderhouden het contact met de geïnteresseerden. Tijdens de bezichtiging hoef je zelf niet thuis te zijn. Mocht een potentiële koper zich persoonlijk melden, verwijs hem dan ten alle tijden naar ons door. Belangstellenden durven doorgaans meer te vragen aan een makelaar dan aan de eigenaar zelf, hetgeen een hoop nuttige informatie op kan leveren voor een eventuele onderhandeling. Onze ervaring is dat veel kijkers zich prettiger voelen als de bewoner er niet is.

onderhandelen

Verkopen is een vak en het verkopen van een huis al helemaal. Daarom is het fijn dat een makelaar daar ervaren in is. Een eindbeslissing ligt uiteraard altijd bij u als eigenaar. Alleen u bepaalt voor welk bedrag u het huis wilt verkopen. Als er een bod ligt, zullen wij dit met u bespreken en samen de rest van het pad uitstippelen. De prijs is weliswaar een belangrijk onderdeel, maar het is slechts één onderdeel van het onderhandelingsproces. Denk bijvoorbeeld aan de overdrachtsdatum of de ontbindende voorwaarden.

de koopovereenkomst

Zodra er overeenstemming is bereikt over de prijs en alle andere van belang zijnde facetten als de opleveringsdatum, ontbindende voorwaarden, etc. worden alle afspraken vastgelegd in de koopovereenkomst. We proberen de ondertekening van de koopovereenkomst altijd samen te doen, zo leert u de kopers van uw woning meteen kennen.

uw mogelijkheden?

We adviseren u, kosteloos, omtrent de vraagprijs en de overige verkoopcondities. Daarna zullen we desgewenst uw huis op professionele wijze "in verkoop" nemen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een eerste kennismaking.