INKOMENSEIS

Welke inkomenseis hanteert Ruijters Woningmakelaars bij huurwoningen?

In principe hanteren wij de norm dat het bruto maandinkomen 3 keer de maandhuur dient te bedragen. In de meeste gevallen accepteren wij 2,5 keer als norm. Echter wordt dit per individueel geval beoordeeld.

HOE BEREKENEN WIJ OF HET BRUTO MAANDINKOMEN 3 KEER DE KALE HUURPRIJS BEDRAAGT?

Bent u in loondienst? Dan mag u alles op de werkgeversverklaring meetellen, denk aan vakantiegeld, 13e maand en vaste bonussen/toeslagen. Dit totaalbedrag kunt u delen door 12 maanden en de uitkomst hiervan wordt gezien als u bruto maandinkomen. Wanneer u dit maandbedrag deelt door 3 komt u uit op uw maximale huurprijs Ruijters Woningmakelaars. Bij zelfstandig ondernemers delen we het resultaat van een volledig boekjaar door 12 maanden en dit zien we als uw maandinkomen.

WANNEER U EEN MEDEHUURDER HEEFT, MOGEN DE INKOMENS DAN BIJ ELKAAR OPGETELD WORDEN OM AAN DE INKOMENSEIS TE VOLDOEN?

Wij tellen het hoogste inkomen volledig mee, deze persoon wordt automatisch hoofdhuurder. Een eventueel tweede inkomen van medehuurder, tellen we voor 50% mee. Ontvangt u AOW/pensioen? Dan mogen beide inkomens volledig bij elkaar worden opgeteld!

WANNEER HET BRUTO MAANDINKOMEN NIET MINIMAAL 3 KEER DE KALE HUURPRIJS BEDRAAGT, MAAR U BESCHIKT WEL OVER BIJVOORBEELD SPAARGELD. KUNT U DAN TOCH HUREN?

Dit wordt per individueel geval bekeken. Eigen vermogen kan worden meegeteld. In dit geval is het niet erg als u lager uitkomt dan de norm van minimaal 3 keer de kale huurprijs. U dient zowel het inkomen als het eigen vermogen aan te tonen.


BENT U ZELFSTANDIG ONDERNEMER EN WILT U HUREN VIA RUIJTERS WONINGMAKELAARS?

Wij stellen als voorwaarde dat u al minimaal één jaar een eigen onderneming hebt. Wij vragen vervolgens om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar. Deze dient opgemaakt te zijn door een accountant of administratiekantoor. Wij hanteren het resultaat (netto winst voor belasting) als uw jaarinkomen. Belangrijk om te weten is dat wij iedere zelfstandig ondernemer kunnen vragen om een hogere waarborgsom dan de 2 keer kale huurprijs die aangegeven staat.

HEEFT U VRAGEN? CONTACTEER ONS GERUST!

Wij helpen u in de nabije toekomst graag aan een nieuw thuis. Indien u naar aanleiding van dit artikel nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. Heeft u nog geen nieuwe woning op het oog? Maak dan gratis en geheel vrijblijvend een zoekopdracht aan via het kopje ‘Onze diensten’ en klik op  ‘gratis inschrijving’. Zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van ons laatste aanbod.

Tevreden opdrachtgevers