Nederlandse Vereniging voor Makelaars

De NVM - Nederlandse Vereniging voor Makelaars - is Nederlands grootste vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. Ze bestaat al ruim honderd jaar en het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuwegein. Bij de vereniging zijn ruim 4.000 NVM makelaars aangesloten. De makelaars zijn onderverdeeld in vakgebieden en regio's.


Wat doet de NVM zoal?

De NVM is een branchevereniging. Ze vormt een netwerk van makelaars die een zekere kwaliteit voorstaan. NVM makelaars voldoen aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen. Indien u een NVM makelaar inschakelt, is kwaliteit dus gegarandeerd. Verder is een belangrijke afdeling van de NVM de Consumentenvoorlichting. Als u een klacht of geschil heeft met een NVM makelaar, kunt u hier verdere informatie inwinnen.


Wat is de relatie tussen Funda en de NVM?

Funda is de etalage van de NVM makelaars: op deze site tonen NVM makelaars hun koopwoningen. Funda is voor de consument de meest gebruikte en best gewaardeerde woningsite. Indien u veel potentiële kopers wilt bereiken, is het dus verstandig uw huis bij een NVM makelaar in verkoop te zetten. Deze makelaar zorgt ervoor dat uw woning met tekst en foto's tussen het aanbod met koophuizen prominent op Funda wordt geplaatst.

Daarnaast nemen onze makelaars uiteraard ook alle andere zaken, waarbij een makelaar onmisbaar is, uit handen. Ruijters is tenslotte een NVM makelaar en staat voor kwaliteit!


Wat zijn de voordelen van een NVM makelaar?

Indien u uw woning verkoopt, is het verstandig een NVM makelaar in te schakelen.

Ten eerste werkt de NVM met vaste kwaliteitseisen, u bent er dus van verzekerd dat u een expert inschakelt voor de verkoop van uw huis. Sinds 2001 is makelaar een vrij beroep. Dat wil zeggen dat iedereen zich makelaar mag noemen. Van een NVM makelaar staat vast dat deze goed is opgeleid en dat hij een degelijke kennis van het vakgebied heeft. Het verkopen van uw huis laat u natuurlijk niet aan zomaar iemand over.

Ten tweede wordt uw woning bij een NVM makelaar met een uitgebreide presentatie op Funda getoond, de grootste presentatiesite voor woningen.

Een ander voordeel is dat u ergens op terug kunt vallen, mocht u een geschil krijgen met de NVM makelaar. U kunt bij de afdeling Consumentenvoorlichting uw klacht indienen, of een verzoek tot bemiddeling indienen.